Aanschaf Takydromus sexlineatus

Goede keus?

Vaak vragen mensen zich af of een langstaarthagedis een geschikte hagedissensoort is om aan te schaffen. Meestal houdt dit verband met de moeilijkheidsgraad van de verzorging, hoe oud de hagedis wordt en hoeveel het onderhoud bij elkaar kost.

Er is echter nog een reden om wel of niet voor een langstaarthagedis te kiezen. Het overgrote deel langstaarthagedissen die in winkels en beurzen te koop zijn, zijn dieren die uit het wild zijn gevangen. Takydromus sexlineatus heeft dus vrijwel altijd een reis gemaakt (meestal onder barre omstandigheden) van de vrije natuur in zuid-oost Azië naar Nederland en de rest van Europa.

Takydromus.nl wil geinteresseerden daarvan bewust maken, zodat zij een bewuste keuze kunnen maken voor het wel of niet aanschaffen van de hagedis.

Als het aankomende kopers niet voornamelijk om langstaarthagedissen gaat, kan men beter voor een hagedissensoort kiezen die in gevangenschap wordt gekweekt. Is de interesse in de langstaarthagedis groot, bereid dan voor op mogelijke teleurstellingen omdat een wildvangdier altijd zwakker is, en vaker iets mankeert dan een hagedis die in gevangenschap is geboren.

Heel af en toe worden er nakweekhagedissen aangeboden, aanschaffen van nakweek is zowel voor de hagedis als voor het natuurlijk leefgebied van de langstaarthagedis altijd beter!

Rapidfeet.nl